najlepsze banki zdjęć (blog) ShutterStock iStockPhoto DreamsTime StockXpert Fotolia 123RF BigStockPhoto
Rejestrując się w bankach zdjęć z powyższych linków wspierasz użytkowników forum stock-board.info. Dołącz do nas, a też będziesz mógł promować się w ten sposób więcej »

Odpowiedz 

Ocena wątku:
  • 0 Głosów - 0 Średnio
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problemy z akceptacją na Fotolia
2008-08-20, 13:00:22
RE: Problemy z akceptacją na Fotolia
To było jakoś tak w moim przypadku że (chociaż nie był wymagany) musiałem uzupełnić numer telefonu i wszystko poszło gładko.

[Fotolia] - [Dreamstime] - [iStockPhoto]
Odwiedź stronę użytkownika Znajdź wszystkie posty użytkownika
Zacytuj ten post w odpowiedzi
2008-08-20, 21:06:00
delphin
jeśli nie zaakceptowali fotek to wysyłaj następną turę, nie wiem czy na fotoli są jakieś limity czasowe w tej kwestii, ale po prostu tak to jest na stockach. mnie ciągle coś wywalają ostatnio, odkąd zaczęłam robić więcej fotek w terenie, takich mniej stockowych
a stockowe to na białym tle jakieś obiekty, no wiesz
na DT faktycznie częściej akceptują różne fotki z pleneru, takie mniej komercyjne

canon 400D+50mm /f1.8
SS
2008-08-20, 22:59:13
Fotolia mocno szaleje ostatnio. Zestaw 20 zdjęć na SS przeszedł z 1 odrzutem, Dreamstine zatwierdził wszystkie 20, a na fotolii wywalili 11 sztuk. Czekam jeszcze na zatwierdzenie na IS. Ciekawe co tam wywalą.

Pozdrawiam
rlat
http://rlat.pl
2008-08-21, 14:29:30
fotoaloja
sama nie byłam zadowolona z tych zdjęć. stwierdziłam że poczekam zanim gdziekolwiek wyślę coś. żeby to było coś naprawdę mojego.
bo w przypadku fotolii mój kompromis okazał się nie trafiony.
Znajdź wszystkie posty użytkownika
2008-08-21, 16:25:34
Fotoaloja...

fotolia chyba w ogóle nie lubi plenerów. łykają największe gnioty, oby na białym tle - u mnie tak jest Smile

IS * SS * DS
2008-08-21, 20:28:42 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 2008-08-21 20:29:28 przez Salmon.)
Oj tu bywa różnie... Trzeba samemu próbować. Na bank plenery odpadają Smile
Dodam tylko od siebie co następuje:
Oni odwalają przeważnie pół na pół - jakby im miejsca brakowało. Tak właśnie jest z najlepszymi tematami... Jeśli wrzucisz coś "seryjnego" to masz 1 na 10 przyjętych i to przeważnie to pierwsze ujęcie Smile Oczywiście nie mówię tego jako fotograf, ale jako grafik (a tu jest lżej na fotolii). Wiem to z forum FT.

Co mogę powiedzieć to: Oni są GUPI ostatnio Icon_cheesygrin

Co do łykania gniotów to mam inną teorię - Oni się już tych gniotów nałykali tyle że już sami nie wiedzą co brać. Agoxa myślę że Twoje "gnioty" nie są takie znowu złe jak myślisz Smile

Aszszsz się rozpisałem... A czemu? Bo na FT mi ostatnio przez bite 7 dni nic nie poszło! Słownie ZERO. A do tej pory nie było dnia bez 2-4 DL... Icon_sad

[Fotolia] - [Dreamstime] - [iStockPhoto]
2008-08-21, 21:41:32
Fotolia spada na łeb jeśli chodzi o dl, a wymagania coraz wyższe. To co przyjmą a czego nie, to już praktycznie loteria. odrzucają fotki które spoojnie łapią się na SS czy DT.
2008-08-21, 22:07:16
U mnie z dl_ami to cienko. Co do akceptacji to mi narazie wiekszosc akceptuja paradoksalnie na IS to odrzucaja... ;P ;/
2008-08-21, 22:17:24
(2008-08-21 20:28:42)Salmon napisał(a):  Aszszsz się rozpisałem... A czemu? Bo na FT mi ostatnio przez bite 7 dni nic nie poszło! Słownie ZERO. A do tej pory nie było dnia bez 2-4 DL... Icon_sad

Już o tym pisalismy, na fotolii trzeba się wstrzelić by Twoje zdjęcie pojawiało się na pierwszej stronie wyników - bez tego ciężko coś sprzedać.
W ciągu tygodnia zaliczyłem kilkanaście dl gdy fotka była na pierwszje stronie, jak tylko zeszła gdzieś dalej to przestała się sprzedawać. Podobnie jak u Ciebie od kilku dni 0 dl.

Pozdrawiam
rlat
http://rlat.pl
Odpowiedz